Hírek

Második félidei játékával nyert egy pontot a Termál FC

Harman – Bogdán, Szabó, Szántó, Pilán – Sipos, Lipták, Erdős (Burai) – Styecz (Zámbori), Balogh, Gábor-Lukács (Okos). Vezetőedző: Oláh Ferenc.

Oláh Ferenc együttese jól kezdte a mérkőzést, de ahogy telt az idő úgy aludta el az első félidőt. A vendégek fokozatosan átvették a játék irányítását és taktikus játékukkal rendszeresen zavart okoztak a rendkívül sok hibát vétő hazai játékosok között. A gyulai játékosok főleg a passzok tekintetében nyújtottak kritikán alulit. Ugyan mindkét csapatnak adódott helyzete, de igazi góllövési lehetőség nem adódott. Az első játékrész sárdagasztása végén gól nélküli döntetlennel mehettek pihenőre a csapatok. 0–0.

A második félidőben aztán egy teljesen más fürdővárosi együttes érkezett a pályára. A keményebb védekezés és a taktikusabb játék során teljesen visszavette a játék irányítását és beszorította ellenfelét a „várvárosi” együttes. A több éles helyzetet generáló hazai játék azonban megtorpanni látszott, hiszen a 66. percben Lipták kapta meg második sárgalapját. A megfogyatkozott fürdővárosiak azonban tovább rohamoztak, ám éppen az egyik elpuskázott lehetőség kontrájából kapták góljukat a 76. percben. A visszatámadás során Szalma talált Harman kapujába. 0–1.

Az Oláh-csapat az utolsó tíz percre tudása legjavát nyújtva előbb egyenlített a 81. percben Balogh révén, majd több alkalommal a vezető találatot is megszerezhették volna a „várvárosiak”. A feljavult előrefele játék során minimum három kiváló gólszerzési lehetőség maradt a hazai gárda lábában illetve fejében. 1–1.

A Várfürdő-Gyulai Termál FC újabb lehetőséget puskázott el a bent maradásért folytatott hadjáratban. A következő pontokért a Paksi FC II. otthonában lép majd pályára a gyulai együttes, ám a hatodik helyen álló „atomvárosiak” ellen sem lesz elég a most mutatott első félidei játék.

/Fotó:Rusznyák Csaba/